Twitter Rate Limit overschreden | 6 directe oplossingen | TweetDelete (2024)

Terwijl je door je feed scrollt, zie je plotseling de foutmelding 'Twitter rate limit exceeded'. Je probeert de pagina te verversen, de app te sluiten en te openen, en je meerdere keren af te melden bij je account. Niets werkt echter en nadat je online naar een oplossing hebt gezocht, kom je hier terecht.

In het artikel van vandaag wordt uitgelegd waarom je dit probleem ondervindt en worden zes manieren beschreven om het snel op te lossen. Ga naar het volgende gedeelte voor meer informatie over deze melding die je steeds tegenkomt op Twitter.

Twitter Rate Limit overschreden | 6 directe oplossingen | TweetDelete (1)

Inhoudsopgave

Wat betekent Rate Limit Exceeded op Twitter? Uitleg over dit foutbericht

Wat betekent rate limit exceeded op Twitter, aka X? Het geeft aan dat je de limiet van Twitter hebt bereikt voor hoe vaak je een bepaalde actie kunt uitvoeren tijdens een bepaalde periode.

Waarom heeft het platform dit soort beperkingen? Om de redenering voor deze drempels te begrijpen, moet je een beetje uitzoomen.

Volgens Statista heeft X 611 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Deze mensen posten elke dag honderden miljoenen tweets. Bovendien gebruiken meerdere apps van derden de Application Protocol Interface (API) van Twitter.

De API zorgt er in wezen voor dat externe services kunnen werken met dit sociale mediaplatform.

Zoals je je kunt voorstellen, krijgt de infrastructuur van dit sociale netwerk regelmatig te maken met een aanzienlijke belasting. Tegelijkertijd moet het ervoor zorgen dat het platform stabiel is voor zijn gebruikers en externe serviceproviders.

Met een limiet kunnen de systemen van X ervoor zorgen dat alles onder controle is terwijl iedereen een uitstekende ervaring krijgt. Zonder limiet zal er aanzienlijke downtime zijn als de vraag de infrastructuur van het platform overbelast. Je zult ook steeds foutmeldingen tegenkomen.

Een andere reden om deze limieten in te stellen is om te voorkomen dat kwaadwillenden misbruik maken van X en de functies ervan. Anders kunnen ze dit sociale netwerk snel overweldigen en veel problemen veroorzaken.

De tariefbeperkingen zijn van toepassing op alle apparaten en diensten die afhankelijk zijn van X.

Twitter Rate Limit overschreden | 6 directe oplossingen | TweetDelete (2)

Twitter Rate Limit overschreden: Wat zijn de snelheidslimieten op Twitter?

Hieronder vind je een lijst met tarieflimieten voor verschillende acties op dit platform:

  • Je kunt dagelijks maar 2.400 berichten versturen vanaf je profiel, inclusief reposts, quote berichten en antwoorden. Het platform beperkt ook het aantal berichten dat je per 30 minuten kunt publiceren.
  • Met het platform kun je tot 500 directe berichten (DM's) naar andere gebruikers sturen.
  • Je kunt de geregistreerde e-mail-ID voor je X-account tot vier keer per uur wijzigen.
  • De volglimiet, d.w.z. hoeveel mensen je per dag kunt volgen, is 400 accounts.
  • Nadat je 5.000 gebruikers op X hebt gevolgd, stelt het platform extra limieten aan je account.

Meestal dwingt het platform deze limieten af om ervoor te zorgen dat er geen impact is op de gebruikerservaring. Als er echter veel verkeer is, kan het platform de limiet verlagen om aan de vraag te voldoen.

Elon Musk Twitter Rate Limit: De redenering achter X's plotselinge beperking

Discussies over de limiet van het platform explodeerden op 1 juli 2023, na de Twitter rate limit tweet van Elon Musk. In de post legde hij uit dat het platform het aantal berichten dat gebruikers dagelijks kunnen lezen beperkt.

De sociale mediagigant heeft gemerkt dat er veel gegevens worden geschraapt.

Dit is een praktijk waarbij apps en diensten gegevens van websites zoals X halen. Volgens Elon Musk werden de servers van X overspoeld door verschillende organisaties die tools voor kunstmatige intelligentie (AI) aanbieden.

X moest meer servers aanschaffen om aan de extreme vraag te kunnen voldoen. Bovendien waren er verschillende slechte actoren actief op dit platform.

Daarom besloot X om tijdelijke limieten in te stellen voor nieuwe, niet-geverifieerde en geverifieerde gebruikers. De eerste limiet was 300 berichten per dag voor nieuwe en niet-geverifieerde gebruikers. Voor niet-geverifieerde accounts gaat de limiet naar 600 dagelijkse berichten. Geverifieerde accounts kunnen 6.000 berichten per dag plaatsen.

Een dag na de introductie van deze beperkingen verhoogde het platform de limieten. Met een nieuw en ongeverifieerd account was de dagelijkse limiet 400 berichten. Als je account niet nieuw maar ongeverifieerd was, werden het 800 berichten per dag. Met een geverifieerd profiel verhoogde het platform de dagelijkse limiet naar 8.000 berichten.

Binnen een paar uur werden deze drempels definitief verhoogd - 500, 1000 en 10.000.

Twitter Rate Limit overschreden | 6 directe oplossingen | TweetDelete (3)

Rate Limit Overschreden Twitter Fix: 3 oplossingen die werken

Is er een Twitter-fix voor overschreden snelheidslimiet die werkt? Je kunt de volgende drie oplossingen proberen om te zien of ze je probleem oplossen.

1. Ervoor zorgen dat er geen problemen zijn aan X's kant

De eerste regel bij het oplossen van problemen is om ervoor te zorgen dat de service die je gebruikt, bijvoorbeeld Twitter, geen problemen heeft.

Dit is niet de eerste keer dat gebruikers deze fout zien op X. In april 2020 tweette het officiële ondersteuningsaccount van het platform (@Support) over het probleem met de snelheidslimiet overschreden op Twitter. X kon dit probleem binnen een paar uur oplossen.

De eenvoudigste manier om te controleren of alles in orde is op Twitter is door een service als DownDetector te gebruiken. Deze vertrouwt op gebruikersrapporten en monitoringtools om ervoor te zorgen dat X naar behoren werkt. Als er een probleem is met deze sociale mediagigant, is dit de eerste plek om te controleren.

Als het probleem van X komt, moet je wachten tot het platform dit probleem heeft opgelost.

2. Wacht tot de afkoelperiode is afgelopen

Aangezien alles in orde is met de infrastructuur van X, is de tweede oplossing gewoon afwachten. Zoals eerder aangegeven, zijn de snelheidslimieten actief voor een bepaalde periode. Je kunt bijvoorbeeld maar 2.400 tweets per dag plaatsen. Er wordt ook gecontroleerd hoeveel berichten je elke 30 minuten publiceert. In dit geval is de limiet voor elke 30 minuten 50 tweets.

Als je deze limiet probeert te overschrijden, krijg je het bericht Twitter rate limit exceeded tweets te zien. Op dezelfde manier kun je met X maximaal 400 gebruikers per dag volgen.

Hoe lang je moet wachten hangt af van de actie. Als het gaat om het volgen of verzenden van DM's naar anderen, is de afkoelperiode 24 uur. Soms verschijnt de foutmelding wanneer je snel veel gebruikers volgt. In dit geval moet je minstens een uur wachten om meer gebruikers te volgen.

Hoe zit het met het wijzigen van het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld? In deze situatie moet je een uur wachten tot de limiet inactief wordt.

Je moet minstens een half uur wachten als je 50 berichten publiceert binnen 30 minuten.

3. Ontvolg sommige gebruikers of zorg dat meer mensen je volgen

De laatste reden waarom je een foutmelding krijgt is je volger-tot-volger ratio. X begint deze verhouding te controleren wanneer je 5.000 gebruikers volgt met je profiel.

Het platform wil dat je een gezonde verhouding behoudt. Het legt echter niet uit wat je moet doen om dit cijfer te verbeteren. Bovendien varieert dit cijfer per account.

Er zijn twee manieren om dit probleem snel op te lossen. De eerste oplossing is om een aantal gebruikers te unfollowen, waardoor je onder de 5.000 komt. Met deze techniek zou je nieuwe mensen moeten kunnen volgen. Je zult echter weer tegen het probleem van de limiet aanlopen als je boven de 5.000 probeert te komen.

De tweede optie is om het aantal volgers te vergroten. Hoewel dit moeilijker is, is het de moeite waard. Om te beginnen hoef je je niet al te veel zorgen te maken over de verhouding als meer mensen je volgen. Het vergroot je bereik, omdat je inhoud in de feeds van meer gebruikers verschijnt.

Je zult een stijging zien in je engagementcijfers, op voorwaarde dat je publiek je inhoud leuk vindt. Het draagt ook bij aan je geloofwaardigheid, want mensen kijken vaak naar het aantal volgers als maatstaf voor de betrouwbaarheid van een gebruiker.

Twitter Rate Limit overschreden | 6 directe oplossingen | TweetDelete (4)

Twitter Snelheidslimiet omzeilen: 3 oplossingen die je nu moet proberen

Hieronder staan drie Twitter rate limit bypass fixes die je moet proberen om je problemen snel op te lossen.

1. Abonneer u op X Premium

Zoals eerder aangegeven, verhoogt het platform je limiet met een factor 10 als je jezelf verifieert. Dit is de makkelijkste manier om de limiet te omzeilen die het platform stelt aan het aantal berichten dat je dagelijks kunt lezen. Eerder had Twitter een ander verificatieprogramma om ervoor te zorgen dat je opmerkelijk, authentiek en actief was.

Met de nieuwe eigenaar heeft het platform dit verificatieprogramma op de schop genomen. Je hebt Twitter Blue, nu X Premium, nodig om het verificatieproces te starten. Zodra het team er zeker van is dat je aan alle eisen voldoet, krijg je het iconische blauwe vinkje. Dit geeft aan dat je door de verificatiecontrole van het platform bent gekomen.

2. Installeer de oude Twitter-indeling op uw desktopbrowser

Als een abonnement op X Premium niet aantrekkelijk klinkt, is de tweede optie het gebruik van een browserextensie.

Een oplossing die wordt aanbevolen door verschillende Twitter-gebruikers is de Old Twitter Layout. Deze is beschikbaar op Chromium-gebaseerde browsers zoals Microsoft Edge en Google Chrome. Je kunt het ook installeren op Mozilla Firefox.

Zo installeer je deze extensie in Google Chrome:

Opmerking: je moet een desktopbrowser gebruiken om deze plugin toe te voegen. De stappen zijn vergelijkbaar voor browsers als Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

  1. Ga naar de Chrome Web Store en typ "Old Twitter Layout" in het zoekvak.
  2. Klik op de eerste zoeksuggestie, dat is de extensie die je moet installeren. Je kunt bevestigen dat dit de plugin is door te controleren of dimden.dev de ontwikkelaar is.
  3. Klik met de linkermuisknop op Toevoegen aan Chrome om deze extensie te installeren in je desktopbrowser.
  4. Open de werkbalk Extensies door met de linkermuisknop te klikken op de knop met een puzzelstukje als pictogram.
  5. Selecteer de pin naast de Oude Twitter Layout om de extensie zichtbaar te maken in je browser.
  6. Bezoek X en de gebruikersinterface (UI) zal niet meer hetzelfde zijn. In plaats van de nieuwere elementen zie je het oude ontwerp en logo van het platform.

Je hoeft niets te doen om de limiet te omzeilen. Deze tool zou zo uit de doos moeten werken.

3. Gebruik OperaGX als uw favoriete browser voor X

De laatste workaround is om je browser over te schakelen op OperaGX. Deze op gaming gerichte browser biedt extra functies voor zijn gebruikers. Je kunt bijvoorbeeld bepalen hoeveel van je netwerk, RAM en CPU het gebruikt.

Toen gebruikers naar X gingen om hun frustraties over de snelheidslimiet te uiten, richtte Opera GX zich op het vinden van een oplossing. Ze vonden een oplossing en pasten deze toe in de browser om de limiet te omzeilen. Ze waren ook in staat om de update naar de mobiele versie uit te rollen.

Je kunt OperaGX alleen voor X gebruiken als je niet wilt overschakelen naar een nieuwe browser.

Zorg ervoor dat je berichten niet als spam overkomen met TweetDelete

De volgende keer dat je het bericht over de snelheidslimiet op je apparaat ziet, weet je hoe je dit probleem kunt oplossen. Controleer altijd of alles in orde is met X voordat je de andere oplossingen probeert.

Als je in de buurt komt van het tweets-plafond van het platform, kan dat in je nadeel werken. Mensen willen geen honderden berichten van dezelfde account in hun feeds zien. Gebruikers zullen het niet leuk vinden om door je inhoud te bladeren, zelfs als er informatie van onschatbare waarde in staat. Ook kunnen mensen je berichten als spam markeren of, erger nog, je account dempen of blokkeren.

Mensen hebben de neiging om dicht bij de limiet van X te komen, vooral wanneer ze AI-tweetgeneratoren gebruiken. Met TweetDelete kun je er echter voor zorgen dat je berichten de feeds van gebruikers niet overweldigen.

Met het hulpprogramma om tweets in bulk te verwijderen, kun je duizenden berichten in één keer verwijderen. De auto-delete taak is ook handig voor het periodiek verwijderen van specifieke berichten op de achtergrond.

Dankzij de aangepaste filter kun je elk bericht op je profielpagina vinden.

Zelfs als je dicht bij het bericht zit dat de Twitter rate limit overschreden is, kun je nog steeds honderden berichten verwijderen. Op die manier zien mensen niet te veel tweets van je account op één dag.

Gebruik TweetDelete vandaag nog om de posts en likes van je Twitter-account als een professional te beheren!

Twitter Rate Limit overschreden | 6 directe oplossingen | TweetDelete (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5701

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.